Over SMC Academy

Visie

Onze visie is om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontplooiing op het gebied van gezondheidszorg, gezondheid en fitness.

Wij bieden mensen kansen om zich te ontwikkelen door middel van verdiepende kennis en praktische toepassing. Onze opleidingen worden verzorgd in een prettige leeromgeving waarbij de student in zijn kracht wordt gezet. Wij hebben als visie om het onderwijsaanbod voor fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie, sportmasseurs, sportZORGmasseurs en trainers te verbreden en daarbij zoeken we graag de verdieping in onze scholingen.

Missie

Leren moet leuk zijn!

De stof wordt zo aangeboden dat de student het maximale uit zichzelf haalt. Dit door samenwerking met medestudenten en ondersteund door de docent.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af waardoor deze in elkaar overvloeien en zo tot één geheel komen voor een beter begrip en handelen van de student. Dit met als eindresultaat een adequaat geschoolde professional.

Kwaliteit

De kwaliteit van onze opleidingen wordt gewaarborgd door verschillende instanties.

De basisopleiding Sportmassage en verzorging voldoet aan de criteria van ACE Algemeen Centrum voor Examinering en NGS Nederlands Genootschap Sportmassage.

Wij streven er naar om elke opleiding en e-learning te accrediteren.

 

Historie

SMC Academy is opgericht in 2022, maar bouwt voort op de bijna 40 jaar ervaring van MSP Opleidingen, waar eigenaar en docent Jaco de Wolf  jarenlang zelf les heeft gegeven. MSP Opleidingen is in 1984 gestart met het geven van opleidingen in het domein massage, sport en gezondheid.

Als coördinator van SMC Academy is Jaco enthousiast om het stokje als expert opleider overgenomen te hebben van MSP Opleidingen.

 

Wat mensen zeggen

“De opleiding sportmassage/-verzorging is echt een aanrader! Jaco heeft ontzettend veel kennis van zowel de theorie als de praktijk en weet beiden heel enthousiast over te brengen waardoor je aandacht niet verslapt.”

Mascha van Alderwegen – Sportmasseur, cursist opleiding sportmassage en verzorging voorjaar 2022

 “Bij de SMC academy heb ik de opleiding sportmassage en verzorging gevolgd onder leiding van een leraar (en zijn team) met een enorme kennis over fysiotherapie en alles wat daarbij komt kijken. De praktijkervaring die de leraren hebben bij SMC door zelf jaren lang aan de behandeltafel of in het veld te staan zorgt voor een enorme bron aan kennis en ervaring die zij maar al te graag met hun studenten delen en waar je heel veel van kunt leren.”

Bart Hogervorst – Sportmasseur, cursist opleiding sportmassage en verzorging voorjaar 2022

 

“De docent (van de workshop neuromusculair trainen) is bij  in kennis en enthousiast over zijn vakgebied.”

Eric Hormes – Fysiotherapeut, TotalVit Gezond Groesbeek

 

“Enthousiatste docent en de workshop neuromusculair trainen heeft een goede afwisseling tussen theorie en praktijk”

Ramin Esmaili – Fysiotherapeut en personal trainer, Nobels fysiotherapie

 

“Ik vond de e-learning leefstijl voor spieren een zeer informatieve en interessante cursus

Karin Maarse – Karin Maarse Sportmassage

“De e-learning leefstijl voor spieren is een heel leerzame cursus over spieren en voeding, slaap en adviezen voor je cliënten. Lekker online, dus je kan zelf bepalen wanneer je de lessen volgt.

Berna Mentink-Krijger – Massagepraktijk Leiden

 

“Na bijna 40 jaar geven wij vanuit MSP Opleidingen het stokje over aan Jaco de Wolf en de SMC Academy. Ik ken Jaco al een lang tijd als fysio en als docent voor de opleiding Sportmassage. Zijn enthousiasme, ongebreidelde energie en vermogen om cursisten alles op een goede en gezellige manier uit te leggen was toen al overduidelijk aanwezig.
Jaco heeft hart voor massage en (sport)masseurs. Hij vindt het echt heel belangrijk dat er goed opgeleide (sport)masseurs zijn.”

Joost Mentink – MSP Opleidiningen

 

“Deze maand (januari 2022) bestaat mijn praktijk 10 jaar, 11 jaar geleden ben ik begonnen bij MSP-opleiding en heb ik de opleiding sportmassage afgerond. Tijdens deze opleiding heeft Jaco de Wolf les gegeven over Kinesiotaping, waar ik heden ten dage nog steeds profijt van heb.

Henry de Vrij – HdV-Sportmassage

“In 2008 heb ik mijn diploma Sportmassage en verzorging gehaald bij MSP Opleidingen. En toen al prettig en deskundig les gehad van Jaco.”

Fred Verkuil – Sportmassage Verkuil

Partners

SMC Academy werkt samen met diverse partners om de kwaliteit van onze opleidingen te verbeteren en de cursisten kansen te bieden om hun vak te professionaliseren.

Masseurs Netwerk Nederland – Het platform voor professionele masseurs


SMC Rijnland Fysiotherapeuten – Sport Medisch Centrum en fysiotherapiepraktijk in Leiden en Zoetermeer

– Sportnetwerk Rijnland – samenwerking tussen sportartsen Alrijne Ziekenhuis, sportfysiotherapeuten SMC Rijnland en podotherapeuten Voetencentrum Wender

 

ACE – Algemeen Centrum Examinering

 

Enraf-Nonius – Producten en cursussen voor de fysiotherapie

 

 

 

Massageteam4u – Team van professionele masseurs in de regio Leiden en Zoetermeer

massageteam4u smc academy

 

 

 

Docenten

Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het werkveld, zijn universitair en/of HBO opgeleid, geven meerdere scholingen voor gezonheidsprofessionals, hebben een passie voor het vak en staan volledig achter de missie dat leren leuk moet zijn.

 

Jaco de Wolf

 • Docent opleiding sportmassage en verzorging
 • Praktijkhouder SMC Rijnland Fysiotherapeuten
 • Sportfysiotherapeut, Master manueel therapeut, Echografist
 • Ruime ervaring als docent voor masseurs en fysiotherapeuten
 • Ervaring in sportwereld: fysiotherapeut en lid medische staff Olympisch herenteam Hockey NOC*NSF KNHB, Olympisch Shorttrack, Marathonschaatsteam Wadro (Henk Angenent), Marathonschaatsteam Groene Hart, CIOR-team Defensie Militaire vijfkamp (wereldkampioen 2012) en diverse breedtesportteams en individuele sporters

 

 

Elwin den Dulk

Elwin den Dulk SMC Academy

 • Docent opleiding sportzorgmasseur
 • Locatiemanager Gezondheidscentrum Oosterkerkstraat SMC Rijnland Fysiotherapeuten
 • Fysiotherapeut, Master of Science Manueel Therapeut, Echografist
 • Sportmasseur (NESPG)
 • Ruime ervaring als docent voor masseurs en fysiotherapeuten
 • Ervaring in sportwereld: fysiotherapeut bij het RTC Zuid-Holland, fysiotherapeutische begeleiding roeivereniging Njord en diverse breedtesport en individuele sporters

 

 

Jaap Wonders

Jaap Wonders SMC Academy

 

 

 

Algemene voorwaarden en klachtenregeling

Via deze link zijn de algemene voorwaarden en privacyverklaring te lezen.

Een klacht lossen wij graag samen met u op. Heeft u een klacht, dan kunt u die via dit formulier aan ons doorgeven.