E-learning
leefstijl voor spieren

Leer op een gestructureerde manier over leefstijlfactoren die een rol spelen bij spieren, bewegen, sport en spierklachten.

N

Voeding

N

Slaap

N

Beweging

N

Psychosociale factoren

Inleiding

In deze online training leer je op een gestructureerde manier over leefstijlfactoren die een rol spelen voor spieren. We gaan in op voeding, beweging, slaap en psychosociale factoren die een relatie hebben met spieren. Denk daarbij aan hoe leefstijlfactoren kunnen bijdragen aan het herstel van spierblessures, de preventie van spierklachten, het verminderen van spierspanning en het voorkomen van spierkramp.

We leren je gespreksvaardigheden en coachingstechnieken om jouw cliënt te motiveren en te coachen op weg naar een gezondere leefstijl met gezondere spieren. Deze cursus is een perfecte aanvulling voor o.a. de masseur, verzorger, fysiotherapeut en leefstijlcoach om gedurende de behandelingen veelvoorkomende vragen te kunnen beantwoorden over de invloed van leefstijl op spieren. Daarnaast kun je na deze cursus specifieke leefstijlcoaching aanbieden voor jouw cliënten.

Dit is wat ons betreft dé leefstijlopleiding voor sportmasseurs en tevens een verdiepende scholing voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten en andere zorgprofessionals met interesse in leefstijl.

 

 

Meld je aan

E-learning Leefstijl voor spieren

120,00

e-learning met 50% korting op leefstijlboek

E-learning Leefstijl voor spieren + leefstijlboek Alledaags wonderlijk leven

132,50

Inhoud

De e-learning bestaat uit 5 webinarvideo’s. De opdrachten worden in het opvolgende webinar door de docent in algemene zin besproken.

De e-learning start met een inleidende webinar waarin de leerdoelen en inhoud van de cursus besproken worden.

Het tweede webinar gaat over de relatie van voeding en beweging met spieren, het derde webinar over de relatie van slaap en psychosociale factoren met spieren. In deze twee webinars neemt de docent je mee in de wereld van de leefstijlfactoren waarin steeds het effect erop voor spieren wordt besproken. Steeds vanuit een wetenschappelijke basis en met praktische voorbeelden.

Het vierde webinar gaat over motiverende gespreksvoering en leefstijlcoaching waarin je leert hoe je effectief het gesprek aan kunt gaat met jouw cliënt en hoe je een coachingstraject start. Altijd met het doel om de leefstijl te verbeteren en daarmee een positieve invloed uit te oefenen op spieren. Na elk webinar volgt een opdracht zodat je zelf met de geleerde materie aan de slag kunt.

De e-learning eindigt met webinar 5 waarin we 2 casussen bespreken waarin al de aspecten van de voorgaande webinars naar voren komen en worden geïntegreerd.

N

Webinar 1: Inleiding met leerdoelen en inhoud van de cursus

N

Webinar 2: Voeding en beweging + opdracht

N

Webinar 3: Slaap en psychosociale factoren + opdracht

N

Webinar 4: Gespreksvoering en coaching + opdracht

N

Webinar 5: Casussen en afronding

Ik vond de e-learning leefstijl voor spieren een zeer informatieve en interessante cursus.

Karin Maarse

Sportmasseur, Karin Maarse Sportmassage

De e-learning leefstijl voor spieren is een heel leerzame cursus over spieren en voeding, slaap en adviezen voor je cliënten. Lekker online, dus je kan zelf bepalen wanneer je de lessen volgt.

Berna Mentink-Krijger

Sportmasseur, Massagepraktijk Leiden

Programma

Je hebt na aanvang 90 dagen de tijd om de e-learning te volgen en de opdrachten uit te voeren.

Studiebelasting

We adviseren je de webinars meerdere keren te bekijken voor een optimaal leerresultaat.
N

5x online webinars (totaal 4 uur en 7 minuten)

N

3 uur aan zelfstudie inclusief uitvoering van de opdrachten

Leermiddelen

Webinars, zelfstudie en opdrachten. Ondersteunend artikel als download beschikbaar na aanmelding en betaling.

Docent

Jaap Wonders is sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten.

Een groot deel van zijn werk is gericht op spier-peesrevalidatie en revalidatie na operaties zoals voorstekruisbandblessures. Ook is Jaap musculoskeletaal echografist, pilatesinstructeur, neemt hij second opinions af en verzorgt hij de fysiotherapeutische begeleiding van heren 1 van hockeyclub Roomburg.

Jaap is revalidatiewetenschapper en leefstijltherapeut. Voor Masseurs Netwerk Nederland heeft Jaap diverse webinars en netwerkbijeenkomsten over onderwerpen zoals leefstijl, het immuunsysteem en innovatieve krachttraining gegeven.

Hij is auteur van het populairwetenschappelijk leefstijlboek ‘Alledaags wonderlijk leven‘.

Voor het vakblad SPORTgericht heeft hij in 2023 het artikel ‘Wonders_2023_SPORTgericht inzichten in leefstijl en gezondheid bij prestatiesporters‘ geschreven.

Zijn passie voor gezondheid, leefstijl en sport is de grote drijfveer geweest om deze e-learning te ontwikkelen.

Jaap Wonders SMC Academy

Certificaat

Na afloop van de training kunt u per email, o.v.v. uw naam dat u op het certificaat vermeld wilt hebben, het certificaat ‘Leefstijl voor spieren’ aanvragen.

 

E-learning leefstijl voor spieren