opleiding sportmassage en verzorging

De sportmasseur / verzorger is in deze tijd onmisbaar in de sportwereld en het gezondheidsdomein

N

Sportmassage praktijk

N

Anatomie en fysiologie

N

Inspanningsfysiologie en trainingsleer

N

Anamnese, inspectie en functietesten

N

Tapen en bandageren

N

EHBSO en reanimatie

Informatie Opleiding sportmassage en verzorging

Leuk dat je interesse toont in onze erkende opleiding sportmassage en verzorging. Op deze pagina lees je alles over deze opleiding.
Wil jij het verschil maken voor een sporter of sportteam, wil je veel over het menselijk lichaam leren, wil je andere mensen helpen, durf je anderen aan te raken en ben je op zoek naar een vakopleiding waar je direct mee kunt starten? Dan ben je bij onze opleiding sportmassage en verzorging op het juiste adres!

Start dinsdagavondopleiding: 17 september 2024

 

Inleiding
Doelstelling
Opzet van de opleiding
Vakken
Instroom
Videopresentatie
Inschrijven
Studiebelasting
Leermiddelen
Docenten
Afronding van de opleiding
Leslocatie

Meld je aan

Sportmassage en verzorging 2024

1.575,00

Inleiding

Binnen de SMC Academy leiden wij sportmasseurs en verzorgers op. Want op steeds meer plaatsen in Nederland kan men terecht voor een sportmassage en verzorgers zijn gewild bij sportverenigingen. Als sportmasseur kan je een eigen praktijk beginnen waardoor je (gedeeltelijk) economisch zelfstandig kan worden. Daarnaast kan je o.a. aan de slag bij een sportvereniging, fysiotherapiepraktijk, fitnesscentrum, sauna of wellnesscentrum, kuuroorden, recreatieoorden en zwemparadijzen. Kortom: overal waar sportmassage en verzorging wordt gewaardeerd en op waarde wordt geschat.

De sportmasseur / verzorger is in deze tijd niet meer weg te denken uit de sportwereld. Steeds meer sportverenigingen op amateur en professioneel niveau nemen een sportmasseur in dienst. Zij zien het belang in van een goede masseur / verzorger die, in nauwe samenwerking met de sporters en een eventuele medische staff, kan werken aan het voorkomen van blessures. Daarnaast is er door de opkomst van de duursporten, zoals de marathon en de triatlon, ook door de individuele sporter vraag naar de sportmasseur. De sportmasseur kan een professionele sportmassage geven voor of na een training en/of wedstrijd, kan gewrichten tapen en kan de sporter adviseren met betrekking tot hun training en sport.

Waarom je opleiding sportmassage en verzorging volgen bij de SMC Academy? Wij garanderen een professionele opleiding voor een lage prijs, zorgen voor leuke lessen, geven je individueel veel aandacht en bieden volop doorgroei mogelijkheden aan middels onze vervolgopleidingen, workshops en e-learnings.

Bij de SMC academy heb ik de opleiding sportmassage en verzorging gevolgd onder leiding van een leraar (en zijn team) met een enorme kennis over sportmassage en fysiotherapie en alles wat daarbij komt kijken. De praktijkervaring die de leraren hebben bij SMC door zelf jaren lang aan de behandeltafel of in het veld te staan zorgt voor een enorme bron aan kennis en ervaring die zij maar al te graag met hun studenten delen en waar je heel veel van kunt leren.

Bart Hogervorst

Sportmasseur en sportZORGmasseur

Doelstelling

Het opleiden van de cursisten tot startbekwaam sportmasseur / verzorger.
Gedurende de opleiding behaal je tevens het certificaat reanimatie en AED.

Opzet van de opleiding

In september start elk jaar de avondopleiding waarbij je 25 dinsdagavonden (19:00-22:00) naar de les komt.
Op deze dagen wordt de theorie en praktijk behandeld en kun je oefenen om het masseren steeds beter in de vingers te krijgen. Elke les krijg je huiswerk om het leereffect te vergroten en zodat je goed voorbereid de volgende les in kunt gaan.

Wij bieden een lesvorm van blended learning aan. Naast de fysieke lessen krijg je toegang tot een een persoonlijke online leeromgeving waar je je het grootste deel van de theorie over sportmassage eigen maakt. Ook vind je hier veel video’s die je helpen bij het leren van de massagetechnieken en het lichamelijk onderzoek.

Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

N

Start dinsdagavondopleiding: 17 september 2024

N

lesdata: 17/9 - 24/9 - 1/10 - 8/10 - 15/10 - 22/10 - 5/11 - 12/11 - 19/11 - 26/11 - 3/12 - 10/12 - 17/12 - 7/1 - 14/1 - 21/1 - 28/1 - 4/2 - 11/2 - 18/2 - 4/3 - 11/3 - 18/3 - 25/3 - 1/4

vakken

N

Anatomie (bouw van het menselijk lichaam)

N

Bewegingsleer

N

Fysiologie (functie van het menselijk lichaam)

N

Theorie sportmassage

N

Praktijk sportmassage

N

Anamnese

N

Inspectie

N

Functietesten

N

Tapen en bandageren

N

EHBSO (Eerste Hulp bij Sport Ongevallen)

N

Reanimatie en AED

Instroom

Voor de opleiding sportmassage zijn geen instroomvereisten vastgesteld. De opleiding is op MBO niveau.

Terug naar inhoudsopgave

Videopresentatie

inschrijven

Aanmelden gaat makkelijk via de knop ‘toevoegen aan winkelwagen’. Na de betaling van het bedrag sta je ingeschreven en ontvang je voorafgaand aan de start van de opleiding meer informatie en je eigen inlogcode voor de online leeromgeving.

Mocht je in delen willen betalen dan is dat mogelijk. Wij stemmen dat graag persoonlijk met je af. Stuur ons een e-mail – info@smc-academy.nl – om je in te schrijven en na de eerste betaling sta je ingeschreven.

Terug naar inhoudsopgave

Studiebelasting

Naast de lesdagen vraagt de opleiding ca. 4 tot 8 uur zelfstudie en oefenen per week. Het daadwerkelijke aantal studie-uren is o.a. afhankelijk van uw vooropleiding en recente studie-ervaring.

Leermiddelen

N

Cursusboek Sportmassage en Verzorging

N

Sesam atlas van de Anatomie, deel 1: het bewegingsapparaat

N

Flacon massagelotion 200 ml

N

Sportverzorgingspakket

N

Online tool “Examentraining theorie-examen Sportmassage”

N

Online tool “Handgrepen en demonstraties Sportmassage”

N

Toegang tot de e-learning (digitale leeromgeving) met o.a. powerpoints van de lessen

N

Reanimatiecertificaat

N

Oefenexamen theorie-examen anatomie, fysiologie en sportmassage ter voorbereiding op het theorie-examen voor het behalen van het diploma sportmassage

Terug naar inhoudsopgave

Docenten

Jaco de Wolf is de docent voor deze opleiding sportmassage en verzorging. Jaco heeft jarenlange ervaring in het doceren van sportmasseurs. Ook is hij examinator geweest voor het examen sportmassage.
Verder bestaat ons ervaren docententeam uit bewegingswetenschappers, (sport)fysiotherapeuten, artsen en sportmasseurs.

Jaco de Wolf SMC Academy

Afronding van de opleiding

Je kunt de opleiding sportmassage afronden met een diploma of met een certificaat.

Diploma
Het examen sportmassage bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Als je slaagt behaal je het Diploma Sportmassage.

Het examen sportmassage kun je laten afnemen bij het Algemeen Centrum van Examinering (ACE) of bij het Nederlands Genootschap van Sportmassage (NGS).

Certificaat
Wil je geen officieel examen doen, dan kan je de opleiding afsluiten met een certificaat.

Je kunt van ons een certificaat aanvragen en ontvangen als je minstens 80% van de lessen hebt gevolgd en de docent je voldoende bekwaam acht om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Wij raden je aan om na afronding van de opleiding lid te worden van hét moderne platform voor masserend Nederland: Masseurs Netwerk Nederland. Zo blijf je op de hoogte van het laatste wetenschappelijke nieuws, kun je je verder professionaliseren en profiteren van het netwerk en alle voordelen van het netwerk. Neem alvast een kijkje op dit platform: www.masseursnetwerk.nl

Terug naar inhoudsopgave

De opleiding sportmassage/-verzorging is echt een aanrader! Jaco heeft ontzettend veel kennis van zowel de theorie als de praktijk en weet beiden heel enthousiast over te brengen waardoor je aandacht niet verslapt.

Mascha van Alderwegen

Sportmasseur

Leslocatie

De lesdagen worden gegeven in de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland Fysiotherapeuten.

Gezondheidscentrum Roodenburg
Roodenburgstraat 1A
2313 HH Leiden