Alledaags wonderlijk leven

Jaap Wonders

Dit populairwetenschappelijke leefstijlboek bevat een rijk kleurenpalet aan kennis, adviezen en positieve boodschappen. Gezond leven gekoppeld aan positieve gezondheid, positieve psychologie, energie, natuur, gezond oud worden, voeding, beweging, slaap, houding, stress en pijn. Lees dit boek als je wilt weten hoe je van het alledaagse leven een wonderlijk leven kunt maken.

Jaap Wonders is revalidatiewetenschapper, fysiotherapeut en leefstijltherapeut en neemt je mee in de wonderlijke kunst van het alledaagse leven.

“Vol praktische tips om je gezondheid dagelijks de goede kant op te bewegen”

Drs. Michael van der Werve
Sportarts Alrijne Ziekenhuis

“Een geweldig naslagwerk en een aanrader voor gezondheidsprofessionals”

Jaco de Wolf
Fysiotherapeut, docent en ondernemer

WIL JE WETEN HOE JE VAN HET ALLEDAAGSE LEVEN EEN WONDERLIJK LEVEN KUNT MAKEN?

In dit boek worden meerdere ingrediënten van de wonderlijke kunst van het alledaagse leven beschreven. Het is een leefstijlboek met praktische adviezen, gericht op het positieve. In dit boek komt naar voren welke aspecten uit het leven bij kunnen dragen aan een gezond en gelukkig leven. De tekst is gebaseerd op eigen ervaringen, woorden van grote denkers en vooral veel wetenschappelijke kennis.

DURF JIJ DE SPRONG TE WAGEN NAAR EEN GEZONDER EN GELUKKIGER LEVEN?

Gelukkig door het leven gaan bereik je juist door je normale leven te leiden, te genieten van de alledaagse kleine én grote dingen en je leven elke dag een bijzonder kleurtje te geven.
Gezonder leven heeft te maken met leefstijlveranderingen, zoals je energie goed verdelen, tijd in de natuur doorbrengen, je voedingspatroon aanpassen aan je persoonlijke behoeften, veel en gevarieerd bewegen en goed slapen.

“Inspirerend boek, met humor geschreven, voor iedereen die meer wil weten over de verschillende aspecten van een gezonde leefstijl en meteen aan de slag wil om leefstijlveranderingen toe te passen. Zeer motiverend!”

Drs. Chris Otten
Huisarts en leefstijlprofessional

“Dit boek lezen – wat ik deels deed in een supergezond Terschellings duinpannetje, de auteur mag trots op me zijn – leidde tot een klein wondertje. Toen ik vervolgens over het strand liep, merkte ik dat ik er helemaal zen, mindful en gelukkig van was geworden. Als je net als ik sowieso al interesse hebt voor fysiek en mentaal welzijn, zal weliswaar niet alles wat je leest nieuw en verrassend voor je zijn, maar Jaap Wonders zet alles zo netjes, lekker leesbaar en wetenschappelijk onderbouwd op een rij, dat je daarna (weer) precies weet wat je te doen staat om lang, gelukkig en gezond te leven. Lees het daarom vooral in één ruk uit voor het optimale zen-gevoel, en gebruik het daarna als bijbeltje om, zodra een gezondheidsprobleem dreigt, weer even na te lezen wat je ook alweer kunt doen om lekker te slapen, of hoe je jezelf kunt motiveren om minstens een half uur, maar liever nog vier uur, per dag te bewegen.
Disclaimer: als je genoeg hebt van het leven, laat dit boek dan vooral links liggen, want anders wil je net als ik er alles aan doen om die 100+ te halen.”

Prof. dr. Aukje Nauta
Organisatiepsycholoog, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden vanwege opleidingsinstituut Sioo, auteur van ’Nooit meer doen alsof. Denk je schaamte om en maak het je kracht.’

Hoofdstukken

Aan de slag
Hollandse nuchterheid en on-Hollandse positiviteit
Energieke ochtend
Natuur
Gezond 100+
Voeding
In beweging
In je kracht
Houding
Boost
Stress als bondgenoot
Pijn als vriend
Bedtijd
Dromen

OVER DE AUTEUR Jaap Wonders

JAAP HEEFT EEN PASSIE VOOR GEZONDHEID EN GEZONDHEIDSBEVORDERING. IN ZIJN WERK ALS FYSIOTHERAPEUT EN LEEFSTIJLTHERAPEUT HELPT HIJ MENSEN BETER EN GEZONDER TE WORDEN.
DOOR EEN ALLEDAAGS WONDERLIJK LEVEN TE PROMOTEN MAAKT HIJ COLLEGA’S IN DE GEZONDHEIDSZORG, PATIËNTEN EN IEDEREEN DIE GEEN PATIËNT WIL WORDEN ER BEWUST VAN HOE JE MET PRAKTISCHE TIPS GEZONDER EN GELUKKIGER KUNT WORDEN. JAAP GEEFT DIVERSE SCHOLINGEN OP HET VLAK VAN LEEFSTIJL, GEZONDHEID EN REVALIDATIE EN HEEFT MEERDERE WETENSCHAPPELIJKE ARTIKELEN GEPUBLICEERD.

REVALIDATIEWETENSCHAPPER
Als Master of Science in de revalidatiewetenschappen weet Jaap veel over wetenschap op het vlak van fysiotherapie, revalidatie en gezondheid. Dit heeft geresulteerd in meerdere wetenschappelijk publicaties waaronder een artikel over leefstijl en welzijn dat is verschenen in een special issue van Frontiers in Psychology.

LEEFSTIJLTHERAPEUT
Vanwege zijn vergaande interesse in leefstijl en gezondheid heeft Jaap zichzelf verdiept in meerdere disciplines. Naast de opleiding tot leefstijlcoach heeft hij diverse cursussen gevolgd op het vlak van gezondheid en geluk en vele wetenschappelijke artikelen doorgespit over o.a. positieve psychologie, psychoneuroimmunologie, voeding en longevity.

DOCENT
In de afgelopen jaren heeft Jaap zijn kennis vertaald door zelf een aantal cursussen en e-learnings te ontwikkelen voor professionals en leken met gezondheid en leefstijl als centrale thema’s. ‘Leefstijl voor spieren’, ‘Leefstijlinterventies bij spier- en peesklachten’, ‘Leefstijlinterventies bij chronische pijn’, ‘Leefstijlinterventies bij artrose’, ‘Sport en leefstijl’, ‘Pijn en voeding’, ‘Workshop neuromusculair trainen’, ‘Verdieping in peesblessures’ en ‘Workshop en masterclass excentrische flywheel training’ zijn de namen van de scholingen die hij geeft of online heeft staan.

FYSIOTHERAPEUT
Jaap is in 2009 afgestuurd als fysiotherapeut, in de jaren die volgde heeft hij zich aan de Vrije Universiteit Brussel gespecialiseerd als MSc. in de revalidatiewetenschappen, manuele therapie en sportfysiotherapie. Jaap heeft gewerkt bij ‘Van Lith Healthness Center’ in Den Bosch, ‘The Moving Body’ in Singapore en momenteel werkt hij bij ‘SMC Rijnland Fysiotherapeuten’ in Leiden. Zijn specialisaties zijn de behandeling van spier- en peesblessures, chronische pijn en complexe revalidaties. Leefstijl kan een herstelbelemmerende of herstelbevorderende factor zijn voor vele klachten.

LEZINGEN

Boek Jaap Wonders voor een lezing over leefstijl, gezondheid en geluk. Jaap zijn lezingen zijn inspirerend, motiverend en geven inzicht in ons alledaags leven en hoe een gezonde leefstijl daarin te integreren. Elke lezing is uniek en aangepast op het publiek. De lezingen zijn een mooie mix van wetenschappelijk onderzoek en praktische voorbeelden en adviezen met natuurlijk regelmatig een kwinkslag naar zijn boek ‘Alledaags wonderlijk leven’.

Is jouw bedrijf, sportclub, netwerkgroep, leesclub of buurtvereniging geïnteresseerd? Klik dan HIER om een aanvraag te doen via ons contactformulier en Jaap zal daarop persoonlijk antwoorden.

GOEDE DOELEN

5% van de opbrengst van het boek ‘Alledaags wonderlijk leven’ gaat naar een goed doel dat bijdraagt aan de natuur. De opbrengst gaat onder andere naar de actie ‘Meer Bomen Nu‘ van Stichting Urgenda. Deze actie heeft als doel om 1 miljoen bomen te (ver)planten voor minder CO2. Ook zal er een deel gaan naar Stichting Voedzaam Land dat een positieve bijdrage wil leveren aan gezonde voeding, een gezonde leefstijl en gezondheid in het algemeen. Een tweede doel van de stichting is om een bijdrage te leveren aan veerkrachtige ecosystemen door natuurinclusieve teelt. Een ander deel van de opbrengst van Alledaags wonderlijk leven gaat naar bomen, struiken en planten die worden geplant in voedselbos Zijweg Dungen.

Verkooppunten

LEIDEN

SMC Rijnland Fysiotherapeuten – Gezondheidscentrum Leiden – Oosterkerkstraat 1, 2313 NS Leiden
SMC Rijnland Fysiotherapeuten – Gezondheidscentrum Roodenburg – Roodenburgerstraat 1A, 2313 HH Leiden
SMC Rijnland Fysiotherapeuten – Gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout – Dieperpoellaan 2, 2334 CN Leiden
Boekhandel Kooyker – Breestraat 89, 2311 CK Leiden
Boekhandel De Kler Leiden – Breestraat 161, 2311 CN Leiden

ZOETERMEER

SMC Rijnland Fysiotherapeuten – Fysiotherapiepraktijk Zoetermeer Violiervaart – Violiervaart 22, 2724 VT Zoetermeer
Boekhandel De Kler Zoetermeer – Theaterplein 47 (Stadshart), 2711 EK Zoetermeer

LEIDERDORP

Boekhandel De Kler Leiderdorp – Winkelhof 87, 2353 TZ Leiderdorp

VOORSCHOTEN

Art Studio Dorado – Schoolstraat 5b, 2251 BD Voorschoten

DEN BOSCH

Van Lith Healthness Center – Locatie Hockeyclub Den Bosch – Oosterplasweg 35, 5215 HT ‘s-Hertogenbosch

ROSMALEN/HINTHAM

Van Lith Healthness Center – Prins Clausstraat 1a, 5246 TE Rosmalen

DEN DUNGEN

DA Drogisterij Groendendaal – Maaskantje 51, 5271 XE Den Dungen