Jaap Wonders

Alledaags wonderlijk leven

Dit populairwetenschappelijk leefstijlboek bevat een rijk kleurenpalet aan kennis, adviezen en positieve boodschappen. Gezond leven gekoppeld aan positieve gezondheid, positieve psychologie, energie, natuur, gezond oud worden, voeding, beweging, slaap, houding, stress en pijn. Lees dit boek als je wilt weten hoe je van het alledaagse leven een wonderlijk leven kunt maken.
Jaap Wonders, revalidatiewetenschapper, docent, leefstijltherapeut en fysiotherapeut, neemt je mee in de wonderlijke kunst van het alledaagse leven.

 

 

 

Alledaags wonderlijk leven is vanaf nu te bestellen in de voorverkoop. Na uitgave krijgt u het boek snel toegestuurd.

 

Bestel het boekInkijkexemplaar

“Een geweldig naslagwerk voor elke gezondheidsprofessional”

Jaco de Wolf
Fysiotherapeut en ondernemer

Wil je weten hoe je van het alledaagse leven een wonderlijk leven kunt maken?

In dit boek worden meerdere ingrediënten van de wonderlijke kunst van het alledaagse leven beschreven. Het is een leefstijlboek met praktische adviezen, gericht op het positieve. In dit boek komt naar voren welke aspecten uit het leven bij kunnen dragen aan een gezond en gelukkig leven. De tekst is gebaseerd op eigen ervaringen, woorden van grote denkers en vooral veel wetenschappelijke kennis. 

Durf jij de sprong te wagen naar een gezonder en gelukkiger leven?

Gelukkig door het leven gaan bereik je juist door je normale leven te leiden, te genieten van de alledaagse kleine én grote dingen en je leven elke dag een bijzonder kleurtje te geven.
Gezonder leven heeft te maken met leefstijlveranderingen, zoals je energie goed verdelen, tijd in de natuur doorbrengen, je voedingspatroon aanpassen aan je persoonlijke behoeften, veel en gevarieerd bewegen en goed slapen.

“Dit boek lezen – wat ik deels deed in een supergezond Terschellings duinpannetje, de auteur mag trots op me zijn – leidde tot een klein wondertje. Toen ik vervolgens over het strand liep, merkte ik dat ik er helemaal zen, mindful en gelukkig van was geworden. Als je net als ik sowieso al interesse hebt voor fysiek en mentaal welzijn, zal weliswaar niet alles wat je leest nieuw en verrassend voor je zijn, maar Jaap Wonders zet alles zo netjes, lekker leesbaar en wetenschappelijk onderbouwd op een rij, dat je daarna (weer) precies weet wat je te doen staat om lang, gelukkig en gezond te leven. Lees het daarom vooral in één ruk uit voor het optimale zen-gevoel, en gebruik het daarna als bijbeltje om, zodra een gezondheidsprobleem dreigt, weer even na te lezen wat je ook alweer kunt doen om lekker te slapen, of hoe je jezelf kunt motiveren om minstens een half uur, maar liever nog vier uur, per dag te bewegen.
Disclaimer: als je genoeg hebt van het leven, laat dit boek dan vooral links liggen, want anders wil je net als ik er alles aan doen om die 100+ te halen.”

 

Prof. dr. Aukje Nauta 
Organisatiepsycholoog, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden vanwege opleidingsinstituut Sioo, auteur van ’Nooit meer doen alsof. Denk je schaamte om en maak het je kracht.’

Hoofdstukken
 

 • Aan de slag
 • Hollandse nuchterheid en on-Hollandse positiviteit
 • Energieke ochtend
 • Natuur
 • Gezond 100+
 • Voeding
 • In beweging
 • In je kracht
 • Houding
 • Boost
 • Stress als bondgenoot
 • Pijn als vriend
 • Bedtijd
 • Dromen

Dit boek wordt aangeraden door:

dr. Chris Otten

Huisarts en leefstijlarts, Huisartsenzorg Jonkers & Otten. Adviseur van het ROHWN-Kwaliteitsteam op het gebied van leefstijl. Docent en lid Vereniging Arts en Leefstijl.

Dit boek wordt aangeraden door:

dr. Michael van der Werve

Sportarts, Alrijne Ziekenhuis

Dit boek wordt aangeraden door:

Prof. dr. Aukje Nauta

Organisatiepsycholoog, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden vanwege opleidingsinstituut Sioo, auteur van ’Nooit meer doen alsof. Denk je schaamte om en maak het je kracht.'

Dit boek wordt aangeraden door:

prof. dr. Andrea Evers

Hoogleraar gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden

over de auteur

Jaap Wonders

 

Jaap heeft een passie voor gezondheid en gezondheidsbevordering. In zijn werk als fysiotherapeut en leefstijltherapeut helpt hij mensen beter en gezonder te worden.
door een alledaags wonderlijk leven te promoten maakt hij collega’s in de gezondheidszorg, patiënten en iedereen die geen patiënt wil worden er bewust van hoe je met praktische tips gezonder en gelukkiger kunt worden. jaap geeft diverse scholingen op het vlak van leefstijl, gezondheid en revalidatie en heeft meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

Revalidatiewetenschapper

Als Master of Science in de revalidatiewetenschappen weet Jaap veel over wetenschap op het vlak van fysiotherapie, revalidatie en gezondheid. Dit heeft geresulteerd in meerdere wetenschappelijk publicaties waaronder een artikel over leefstijl en welzijn dat is verschenen in een special issue van Frontiers in Psychology.

Leefstijltherapeut

Vanwege zijn vergaande interesse in leefstijl en gezondheid heeft Jaap zichzelf verdiept in meerdere disciplines. Naast de opleiding tot leefstijlcoach heeft hij diverse cursussen gevolgd op het vlak van gezondheid en geluk en vele wetenschappelijke artikelen doorgespit over o.a. positieve psychologie, psychoneuroimmunologie, voeding en longevity.

Docent

In de afgelopen jaren heeft Jaap zijn kennis vertaald door zelf een aantal cursussen en e-learnings te ontwikkelen voor professionals en leken met gezondheid en leefstijl als centrale thema’s. ‘Leefstijl voor spieren’, ‘Leefstijlinterventies bij spier- en peesklachten’, ‘Leefstijlinterventies bij chronische pijn’, ‘Leefstijlinterventies bij artrose’, ‘Sport en leefstijl’, ‘Pijn en voeding’, ‘Workshop neuromusculair trainen’, ‘Verdieping in peesblessures’ en ‘Workshop en masterclass excentrische flywheel training’ zijn de namen van de scholingen die hij geeft of online heeft staan.

Fysiotherapeut

Jaap is in 2009 afgestuurd als fysiotherapeut, in de jaren die volgde heeft hij zich aan de Vrije Universiteit Brussel gespecialiseerd als MSc. in de revalidatiewetenschappen, manuele therapie en sportfysiotherapie. Jaap heeft gewerkt bij ‘Van Lith Healthness Center’ in Den Bosch, ‘The Moving Body’ in Singapore en momenteel werkt hij bij ‘SMC Rijnland Fysiotherapeuten’ in Leiden. Zijn specialisaties zijn de behandeling van spier- en peesblessures, chronische pijn en complexe revalidaties. Leefstijl kan een herstelbelemmerende of herstelbevorderende factor zijn voor vele klachten.

 

GOEDE DOEL

Meer Bomen Nu

5% van de opbrengst van het boek ‘Alledaags wonderlijk leven’ gaat naar een goed doel dat bijdraagt aan de natuur. Elk jaar zal er een ander goed doel gekozen worden dat op deze webpagina wordt vertoond. De opbrengst van 2022 zal worden gedoneerd aan de actie ‘Meer Bomen Nu’ van Stichting Urgenda. Deze actie heeft als doel om 1 miljoen bomen te (ver)planten voor minder CO2. Meer informatie over dit goede doel vind je hier.

alledaags wonderlijk leven’ in de media

Nieuws

e-book leefstijltherapie

In naam van SMC Rijnland heeft Jaap Wonders het SMC Rijnland Leefstijlboek geschreven. Dit e-boek is meer dan 500 keer verkocht en de opbrengst is gedoneerd aan het goede doel Spieren voor Spieren. Wil je dit e-book ook lezen en daarmee een bijdrage leveren aan het goede doel? Maak dan minimaal €5 over op de speciale actiepagina en laat je e-mailadres achter om het e-book te ontvangen. 

Recensie masseurs netwerk nederland

Masseurs Netwerk Nederland heeft een mooie recensie geschreven over het boek ‘Alledaags wonderlijk leven’. Voor masseurs is de informatie uit dit boek een goede aanvulling op de massagebehandelingen. Door als masseur bewust te zijn van een gezonde leefstijl kan de masseur zowel zelf gezonder en gelukkiger door het leven gaan als zijn of haar cliënt adviseren.