Nieuws

Presentatie netwerkbijeenkomst Masseurs Netwerk Nederland

Op donderdag 27 januari 2022 heeft docent Jaap Wonders voor Masseurs Netwerk Nederland een presentatie gehouden over Reumatoïde Artritis met informatie over deze aandoening, wetenschappelijk onderzoeken, behandelrichtlijnen, leefstijladviezen, herkennen vroege symptomen en de rol van masseurs in dit verhaal.

De opname van dit webinar en de hand outs zijn terug te vinden op de website van het masseurs netwerk.

Deze netwerkbijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de SMC Academy. Bij de SMC Academy kun je opgeleid worden tot sportmasseur.

vernieuwde opleiding sportmassage Leiden

Opleiding Sportmassage en verzorging start 12 maart 2022

Nog 9 weken…

Dan start de eerste les van de gloednieuwe opleiding sportmassage en verzorging.

In 12 zaterdagen leer je van Jaco de Wolf (docent sportmassage) de fijne kneepjes van het vak.

Via een online leeromgeving vergroot je je kennis en leer je op een gestructureerde manier de theorie en achtergrond.

De praktijklessen vinden plaats bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten in Gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout. Een prachtige nieuwe locatie in Leiden, makkelijk te bereiken, fijne behandelbanken en tussen de middag of na de les kun je even je benen strekken in het park of bos.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die sportmasseur of verzorger wil worden? Neem dan contact met ons op.

SMC Academy neemt het over van MSP Opleidingen

MSP Opleidingen is in 1984 gestart met het geven van opleidingen in het domein massage en gezondheid. Nu bijna 40 jaar later geven ze het stokje over aan Jaco de Wolf van SMC Rijnland.

MSP Opleidingen is bij Jaco en zijn team in goede handen. Ik leerde Jaco een hele tijd geleden al kennen, toen hij als beginnende fysio keihard werkte in zijn eigen praktijk aan het Kwikstaartplein in Leiderdorp. En later natuurlijk, toen hij bij ons les kwam geven voor de opleiding Sportmassage. Zijn enthousiasme, ongebreidelde energie en vermogen om cursisten alles op een goede en gezellige manier uit te leggen was toen al overduidelijk aanwezig. En we hebben altijd contact gehouden, ook toen zijn praktijken maar bleven groeien en groeien. 

Jaco heeft hart voor massage en (sport)masseurs. Hij vindt het echt heel belangrijk dat er goed opgeleide (sport)masseurs zijn en wil daar met zijn eigen SMC Academy graag een bijdrage aan leveren. Met de kennis en ervaring vanuit MSP Opleidingen zal hij zo een vliegende start als opleidingsinstituut gaan realiseren. Daarvan zijn Berna en ik overtuigd. En we zullen hem en zijn team daarbij in het begin volop helpen natuurlijk!

Het is raar om je kindje, want dat is het na al die tijd, over te dragen. Maar tegelijkertijd is het ook goed. En wat hebben we met elkaar mooie dingen gedaan. Dan denk ik niet alleen aan al die nieuwe scholingen die we hebben ontwikkeld en gegeven, maar vooral ook aan wat jullie daar allemaal mee zijn gaan doen en hoe levens van jullie veranderden.
Echt fantastisch, daarom was ik indertijd MSP Opleidingen begonnen.

Dus na al die jaren ben ik trots op wat we allemaal hebben gedaan en blij dat jullie ons je vertrouwen hebben gegeven.

We zullen elkaar vast nog wel eens zien bij een van de scholingen die Jaco zal gaan organiseren. Vanuit zijn team met heel veel experts met verschillende specialismen, zullen veel interessante scholingen worden ontwikkeld. Er staan dus mooie dingen te gebeuren de komende jaren.

De spirit en de uitgangspunten van MSP Opleidingen zullen doorleven in de SMC Academy in een nieuw eigentijds en super professioneel jasje.