BASISCURSUS SPORT-PSYCHOLOGIE

Een laagdrempelige en zeer praktische tweedaagse blended learning cursus, gericht op het aanleren van een serie individuele basale mentale vaardigheden

N

Voor iedereen die wil leren over sportpsychologie

N

De sportbeleving van de deelnemer staat centraal

N

Met veel voorbeelden, opdrachten en zelfstudie

Informatie basiscursus sportpsychologie

Sportpsychologie richt zich op het verbeteren van prestaties door mentale training en het begrijpen van psychologische invloeden op atleten. Het helpt sporters omgaan met stress, motivatie en tegenslagen, en bevordert teamdynamiek. Door diverse mentale technieken, versterkt sportpsychologie de mentale veerkracht en focus, cruciaal voor succes in de sport.

De basiscursus sportpsychologie is gericht op het leren toepassen van meerdere mentale vaardigheden waar de sporter op het veld direct mee aan de slag kan. Stap voor stap komen de verschillende individuele mentale vaardigheden aan bod en wordt aan de hand van gerichte opdrachten gewerkt aan de doelen die de deelnemers zich hebben gesteld. Deze cursus is geschikt voor iedereen die bij sport betrokken is: actieve sporters, ouders, coaches, trainers en (para)medische (zorg)professionals. Ook wanneer je niet actief aan prestatiesport doet, maar gewoon meer wil weten over sportpsychologie is deze cursus heel leuk om te volgen. GZ-psycholoog en sportpsycholoog Lex Duvekot neemt je als ervaren docent twee dagen lang mee in het hoofd van de sporter.

Meld je aan

Basiscursus sportpsychologie

485,00

Opzet van de opleiding

De cursus bestaat uit twee lesdagen met een maand tussen de cursusdagen zodat je ruim de tijd hebt om het geleerde op dag één toe te passen in de praktijk en de zelfstudie-opdrachten te maken. Via een online leeromgeving krijg je extra verdieping in de sportpsychologie en praktijkvoorbeelden van sporters, coaches, sportmasseurs en sportfysiotherapeuten. We hebben voor deze opzet gekozen om het leereffect te vergroten.

 

Data

Vrijdag 7 januari 9:00 tot 17:00
Vrijdag 7 februari 9:00 tot 17:00

 

inschrijven

Door het bedrag boven aan deze webpagina in de winkelmand toe te voegen en door te gaan naar het afrekenen schrijf je jezelf in voor de basiscursus sportpsychologie bij de SMC Academy.

Mocht je in delen willen betalen dan is dat mogelijk. Wij stemmen dat graag persoonlijk met je af.
Stuur ons een e-mail – info@smc-academy.nl – om je in te schrijven en na de eerste betaling sta je ingeschreven.

De cursus vind plaats indien er minimaal 8 inschrijvingen zijn. Het maximaal aantal plekken in de opleiding is 16.

Terug naar inhoudsopgave

Studiebelasting

De cursusdagen zijn opgedeeld uit twee dagen van 8 uur. Zelfstudie bestaat uit zo’n 16 uur aan maken van opdrachten, bekijken van de video’s en lezen van de artikelen in de online leeromgeving en praktische toepassing van de aangeleerde mentale vaardigheden.

Leermiddelen

N

Studieboek sportpsychologie

N

Online leeromgeving met video's, artikelen en opdrachten

Docent

Lex Duvekot cursus sportpsychologie

 

 

 

 

 

Lex Duvekot is de docent voor de basiscursus sportpsychologie en is zelf GZ-psycholoog en sportpsycholoog. Lex heeft als geaccrediteerd Psycholoog-Trainer en gecertificeerd Docent Sportpsychologie VSPN al vele jaren ervaring met lesgeven bij universiteiten en verenigigen. Zo gaf het deze cursus ook aan studenten psychologie van de Universiteit Leiden en studenten toegepaste psychologie van de Hogeschool Leiden. Als psycholoog heeft Lex vele (top)sporters op mentaal vlak mogen begeleiden naar meer plezier en succes tijdens het sporten.

Leslocatie

Leiden – exacte locatie communiceren we nog over!