Nieuws

Opleiding sportmassage Leiden open dag

Open dag zaterdag 13 augustus 2022

Zaterdag 13 augustus organiseren wij weer een informatiebijeenkomst. U bent dan van 10u tot 12u harte welkom op onze leslocatie in gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout voor meer informatie over een van onze opleidingen.

Meld u alvast aan door ons contactformulier in te vullen.

De opleiding sportmassage en verzorging start op dinsdag 23 augustus in Leiden. Met Jaco de Wolf als docent.
De opleiding sportZORGmasseur willen we begin 2023 starten, in Leiden.
Ook vertellen wij graag meer over onze e-learnings en workshops natuurlijk.

e-learning verdieping in peesblessures

E-learning verdieping in peesblessures nu met accreditatiepunten voor fysiotherapeuten

Onze e-learning verdieping in peesblessures is zowel door het KNGF als door het Keurmerk beloond met respectievelijk 5 en 4 accreditatiepunten. Dit zegt iets over de kwaliteit van deze online cursus en is natuurlijk goed nieuws voor fysiotherapeuten die zich willen specialiseren in het behandelen van peesklachten. Ook voor sportmasseurs en sportzorgmasseurs die verdieping zoeken is dit een zeer interessante e-learning.

Meer info over de e-learning vind je hier

E-learning-verdieping-in-peesblessures

Nieuw: e-learning verdieping in peesblessures

Met trots presenteren wij de ‘e-learning verdieping in peesblessures’ waarin je in 6 video’s en aanvullend studiemateriaal de diepte in gaat wat betreft diagnostiek van peesblessures en peesrevalidatie.

In totaal 3 uur en 25 minuten aan video’s, circa 2 uur extra zelfstudie met aanvullend lesmateriaal en opdrachten.
Specialiseer jij jezelf in peesblessures? In je eigen tijd of samen met een collega?

Met Jaap Wonders (MSc. Revalidatiewetenschapper, Sportfysio, Manueel therapeut en spier- en peesspecialist) als docent hebben we een super interessante e-learning ontwikkeld.

Accreditatie voor fysiotherapeuten is goedgekeurd met wel liefst 5 accreditatiepunten bij het KNGF!

Meer info en een voorbeeldvideo vind je op de speciale pagina over de e-learning verdieping in peesblessures.

informatie-opleiding-sportmassage-sportzorgmasseur-leiden

Informatiebijeenkomst en open avond 24 mei 2022

Op dinsdagavond 24 mei organiseren wij weer een informatiebijeenkomst en open avond voor onze opleiding sportmassage en opleiding sportzorgmasseur. U bent vanaf 20:00 welkom op onze leslocatie in gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout voor meer informatie over een van deze opleidingen.

Natuurlijk geven wij ook graag informatie over onze workshop neuromusculair trainen, onze e-learning ‘leefstijl voor spieren’ en onze nieuwe e-learning ‘verdieping in peesblessures’.

De docenten voor de opleiding sportmassage en de opleiding sportzorgmasseur zullen aanwezig zijn om u te woord te staan en de lessfeer te laten ervaren.

Meld je aan door ons contactformulier in te vullen of ons een mailtje te sturen: info@smc-academy.nl

Workshop Neuromusculair trainen

Workshop neuromusculair trainen

We zijn verheugd om te melden dat we een nieuwe cursus op de agenda hebben staan. De workshop neuromusculair trainen, waarin je tijdens een 3 uur durende workshop alle ins en outs van de wetenschap en praktijk van neuromusculair trainen leert. De cursus is geheel evidence based opgezet en er is veel tijd ingericht om praktisch met neuromusculair trainen aan de slag te gaan.

Ontdek wat neuromusculair trainen te bieden heeft en raak overtuigd van de meerwaarde in de praktijk.

Neuromusculair trainen wordt breed ingezet binnen de sportmedische wereld. Denk aan oefeningen ter blessurepreventie, trainingen tijdens revalidaties zoals de voorste-kruisbandrevalidatie en schouderrevalidatie.
Fysiotherapeuten zetten neuromusculair trainen vaak in tijdens behandelingen en kunnen door middel van deze workshop nog beter begrijpen wat ze doen en nog meer oefenvormen aanbieden aan patiënten en sporters. Deze workshop is zeker ook interessant voor sportmasseurs, sportzorgmasseurs en trainers.

Tijdens de workshop werken we met innovatieve en geavanceerde neuromusculaire trainingsapparatuur van Reaxing. Ballen gevuld met water, halters met instabiele schijven, zachte kettlebells die met een mengsel van vaste en vloeibare materie zijn gevuld, systemen met reactieve lampjes, een instabiel bewegend platform en een loopband die op een veilige manier plotselinge en onvoorspelbare bewegingen in alle richtingen uitvoert. Met deze apparatuur train je het neuromusculaire systeem maximaal en kunnen we de theorie en wetenschap uitstekend in praktijk brengen.

Accreditatie is in aanvraag voor het keurmerk en KNGF (algemeen en sportfysiotherapie).

Bekijk ook eens onze video om een impressie te krijgen van neuromusculair trainen en de oefenvormen die tijdens de workshop aan bod kunnen komen.

Wil je meer lezen over neuromusculair trainen? Lees dan het volgende artikel: Neuromusculair trainen – een overzicht

Opleiding sportzorgmasseur Leiden

Vernieuwde opleiding sportzorgmasseur

Ben jij de sportmasseur die zich wil verdiepen en specialiseren? Dan ben je bij onze opleiding tot sportzorgmasseur op het juist adres. De opleiding sportzorgmasseur is dé vervolgopleiding voor de gediplomeerde sportmasseur en geeft je alle handvaten om als “sportmasseur plus” aan de slag te gaan. Je zet jezelf op de kaart en neemt je plaats in de sportzorgketen in zodat je professioneel kunt samenwerken met (sport)fysiotherapeuten en sportartsen. Lees op onze pagina meer over deze opleiding sportzorgmasseur.

Avondopleiding sportmassage en verzorging Leiden

Avondopleiding sportmassage en verzorging

Momenteel is de opleiding sportmassage en verzorging in volle gang op de zaterdagen. Om ook mensen die op zaterdag sporten, trainer/coach zijn, werken, de kinderen willen zien sporten of andere verplichtingen hebben een kans te geven om sportmasseur te worden gaat onze volgende opleiding sportmassage en verzorging op dinsdagavonden plaatsvinden.

Dinsdagavond 23 augustus start deze nieuwe avondopleiding sportmassage en verzorging. Deze opleiding is steeds op dinsdagavond en zal in totaal 28 lesavonden in beslag nemen. Tijdens vakanties is er geen les. Naast de fysieke lessen waarin de theorie en praktijk geleerd wordt krijg je als cursist de beschikking over een online leeromgeving boordevol presentaties, opdrachten en video’s. Deze opleiding sportmassage en verzorging is zodoende een vorm van blended learning om iedereen een zo fijn en goed mogelijke leerervaring te geven.

De leslocatie is wederom in de praktijk van SMC Rijnland Fysiotherapeuten in het Gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout in Leiden.

Meer informatie vind je hier.

Opleiding-sportmassage-en-verzorging-Leiden-leslocatie-opleiding-sportzorgmasseur

We zijn er klaar voor!!!

De opleiding sportmassage en verzorging is op zaterdag 12 maart van start gegaan met 12 deelnemers.
Voorafgaand aan de eerste lesdag hebben we alles netjes neergezet. De studieboeken, de Sesam anatomie-atlas, een SMC Rijnland bidon en pen en natuurlijk de flacon massageolie. De koffie en thee stond ook al klaar. Ofwel, alles in gereedheid om er een prachtige lesdag van te maken!

Met Jaco de Wolf als docent en deze prachtige leslocatie in Leiden gaat dat helemaal goed komen.

Wil jij ook sportmasseur en sportverzorger worden? Neem dan een kijkje op deze pagina: info opleiding sportmassage en verzorging of stuur ons een bericht via het contactformulier.
De volgende opleiding gaat in september 2022 van start met de lesdagen op doordeweekse avonden.

Opleiding sportmassage en verzorging Leiden leslocatie smc academy
mythes over massagetherapie

5 mythes over massagetherapie

Hoe lang genieten mensen al van massages? Al eeuwen! Bewijzen zijn te vinden in Egyptische graven en oude Chinese medische teksten.
Hedendaagse massagetherapeuten manipuleren weefsel om diepe ontspanning te bereiken en genezing te bevorderen. Door vakkundig aan raken en druk uit te oefenen, helpen zij bij de behandeling van blessures en gezondheidsproblemen en bevorderen zij het welzijn.
Maar sommige mythes over massagetherapie blijven bestaan. In dit bericht zullen we deze mythes weerleggen.

5 mythes over massagetherapie
https://masseursnetwerk.nl

Mythe 1: Een massage is een massage – het maakt niet uit waar je heen gaat

Feit: Alle massage dienen een doel. Ontspanningsmassage doet precies dat wat het zegt; de bedoeling is om je geest en lichaam te ontspannen. Dit wijkt af van bijvoorbeeld sportmassage wat binnen een fysiotherapiepraktijk of sportcomplex wordt gegeven door gediplomeerde professionals die zijn opgeleid om blessures te vinden en zich daarop te richten.

Je kunt bijvoorbeeld binnenkomen met rugpijn en erachter komen dat het probleem begint in je enkels. Sportmassage bevordert de genezing en kan, in combinatie met hulp van andere medische professionals zoals fysiotherapeuten en sportartsen, de resultaten van uw behandeling verbeteren.

Mythe 2: Massagetherapie heeft vooral betrekking op de spieren

Feit: Massage doet meer dan alleen spieren manipuleren. Massage kan verkrampte delen van de fascia, een naadloze bindweefsellaag die spieren, botten en organen verbindt, oprekken. Massage kan met de hand vloeistoffen in beweging brengen om gewrichten losser te maken, zwellingen te verminderen en het bewegen makkelijker maken. De vochtophoping in gewrichten kan worden verminderd, waardoor zwelling en pijn afnemen. Massage kan ook de lymfestroom verbeteren – een vloeistof die normaal door het lichaam stroomt om infecties te bestrijden – door pijnlijke zwellingen te verminderen. Massage kan de bloedsomloop bevorderen, waardoor voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam worden verplaatst en de genezing wordt versneld.

Mythe 3: De effecten van massage zijn tijdelijk

Feit: Een goede massagetherapeut doet meer dan tijdelijke pijntjes en kwaaltjes aanpakken. Hij of zij wil dat je je zo comfortabel mogelijk voelt nadat de effecten van de massage zijn uitgewerkt.

Spieren hebben een lang geheugen. Als je ze in een ongemakkelijke positie houdt – zoals je nek voorover buigen om op je werk naar een computer te kijken – kan deze spanning opbouwen binnen de spiergroepen. Dit veroorzaakt spanning in nek en schouders, pijn in de bovenrug en soms gevoelloosheid en tintelingen in de handen. Door regelmatig een massage te nemen, kan een therapeut uw pijnpatronen aanpakken en spieren eventueel opnieuw trainen om de lichaamsmechanica en lichaamshouding te verbeteren.

Mythe 4: Massages kunnen migraine niet verminderen

Feit: Massagetherapie is een aanvullende behandeling voor migrainehoofdpijn. Door druk uit te oefenen op triggerpoints in de nek, schouders, het hoofd en zelfs het gezicht, kan men spierspanning loslaten en pijnsignalen verminderen die naar migrainegebieden verwijzen. Massage kan spanning van spieren verminderen, wat op ook voor minder druk op de bloedvaten zorgt. Dit helpt mee in het verminderen van de symptomen van migraine, zoals ernstige hoofdpijn, visuele stoornissen, misselijkheid en lichtgevoeligheid.

Mythe 5: Onderbreek een therapeut niet tijdens een massage, zelfs niet als het pijn doet

Feit: Zeg wat je te zeggen hebt! Je kunt je onprettig voelen terwijl een massagetherapeut diepe druk uitoefent om een “knoop” in het spierweefsel los te maken. Gevoel van ondraagbare pijn mag niet tijdens sessie aanwezig zijn. Dus aarzel niet om met je massagetherapeut te praten over iets dat te pijnlijk is. Je masseur of masseuse zal dit willen weten en de nodige aanpassingen maken. Bij een te pijnlijke behandeling is juist het tegenovergestelde het resultaat. Je gaat meer gespannen weg dan dat je gekomen bent. En dat is niet de bedoeling.

Zelf sportmasseur worden? Volg dan onze opleiding sportmassage en verzorging.

Open dag leslocatie sportmassage leiden

Informatieochtend sportmassage leslocatie ‘t Leidse Hout

Op zaterdag 12 februari stond docent Jaco de Wolf toekomstige sportmasseurs te woord op onze informatieochtend op de leslocatie ‘t Leidse Hout.

Fijn om enthousiaste en geïnteresseerde mensen te ontmoeten die meer willen leren over het menselijk lichaam en het mooie vak sportmassage en verzorging. Iedereen kan natuurlijk blijvend bij ons terecht voor vragen via het contactformulier op deze website.