Nieuws

Docent Jaco de Wolf opleiding sportmassage leiden

Start opleiding sportmassage en verzorging op 29 augustus 2023

Terwijl de cursisten van de avondopleiding van 2022/2023 de examens afgerond hebben en de huidige cursisten druk aan het studeren en oefenen zijn en op zaterdagen de lessen van Jaco de Wolf volgen denken wij alweer vooruit en hebben we de data voor de avondopleiding na de zomervakantie van 2023 rond!

Op 29 augustus start de opleiding sportmassage en verzorging in Leiden met wederom als docent de enthousiaste en ervaren Jaco de Wolf! Een unieke kans om jezelf op te laten leiden als vakbekwaam sportmasseur en je eigen praktijk te openen, bij sportevenementen aan de sluiten of onderdeel te worden van een sportteam! Maak jij het verschil?

Op 25 dinsdagavonden (19:00-22:00) kom je fysiek naar de les. Op deze dagen wordt de theorie en praktijk behandeld en kun je oefenen om het masseren steeds beter in de vingers te krijgen. Elke les krijg je huiswerk om het leereffect te vergroten en zodat je goed voorbereid de volgende les in kunt gaan.

Via een persoonlijke online leeromgeving maak je je het grootste deel van de theorie over sportmassage eigen. Ook vind je hier veel video’s die je helpen bij het leren van de massagetechnieken, het lichamelijk onderzoek en meer.

Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Alle lesdata en meer over deze opleiding vind je via deze link (klik hier).

Nieuw: Vrijdagavond-workshops 2023

Vanaf vrijdagavond 13 januari organiseren wij een reeks van zeven inspirerende workshops voor (sport)masseurs, sportZORGmasseurs en fysiotherapeuten (i.o.). Leer in een avond over onderzoeks- en behandeltechnieken, pathologieën en klinisch redeneren bij een specifiek thema.

Je leert van een ervaren docent de kneepjes van het vak over specifieke onderwerpen. Een avond met veel praktijk zodat je het geleerde de volgende dag nog in praktijk kunt brengen. Elke avond start om 18:30 en duurt tot 21:30.

 Vrijdagavond 13 januari 2023: De enkel

Vrijdagavond 20 januari 2023: De knie

Vrijdagavond 27 januari 2023: De heup

Vrijdagavond 3 februari 2023: De schouder

Vrijdagavond 31 maart 2023: Triggerpointmassage, fascia release massage en bindweefselmassage

Vrijdagavond 14 april 2023: Klinisch redeneren onderste extremiteit

Vrijdagavond 21 april 2023: Klinisch redeneren bovenste extremiteit

Lees er meer over, of schrijf je direct in, via deze link (klik hier).

data opleidingen 2023 SMC Academy

Data opleidingen eerste helft van 2023 staan online

Bent u benieuwd naar de data van onze opleiding sportmassage, opleiding sportZORGmasseur en opleiding Physical Performance Trainer? Deze zijn voor de eerste helft van 2023 allemaal bekend!

De opleiding sportZORGmasseur start op vrijdagavond 13 januari 2023.

De opleiding sportmassage en verzorging start op zaterdag 11 maart 2023.

De opleiding Physical Performance Trainer start op zaterdag 22 april 2022.

Op de specifieke pagina’s vind u nog veel meer informatie en kunt u zich ook inschrijven!

data opleidingen 2023 SMC Academy

Basisopleiding peesblessures Enraf-Nonius SMC Academy

Samenwerking met Enraf-Nonius

Wij hebben samen met Enraf-Nonius de basisopleiding peesblessures opgezet. Tijdens deze basisopleiding leer je in een volle dag alles wat je moet weten over de diagnostiek en behandeling van peesblessures. Onze e-learning zit bij deze basisopleiding inbegrepen en dient als voorbereiding en naslagwerk.

Enraf-Nonius is Nederlands grootste leverancier voor fysiotherapeutische apparatuur – die ook professionele en geaccrediteerde scholingen geven in hun Experience Lab in Amersfoort.

En onze inzet is beloond met wel liefst 11 accreditatiepunten door het KNGF!!!

Leslocatie: Enraf-Nonius Experience Lab in de SOMT University of Physiotherapy, Softwareweg 7, 3821 BN Amersfoort
Prijs: €195 (inclusief e-learning verdieping in peesblessures)
Tijden: 10.00 uur tot 18.00 uur
Data:
7 november 2022
18 januari 2023
21 maart 2023
1 juni 2023
29 september 2023

Wil je meer info over deze basisopleiding peesblessures? Klik dan hier.Alledaags wonderlijk leven leefstijlboek Jaap Wonders

Leefstijlboek ‘Alledaags wonderlijk leven’ vers van de pers

Het populairwetenschappelijke leefstijlboek van Jaap Wonders hebben wij mogen uitgeven en verkopen we via onze website. Klik hier om jouw exemplaar te kopen. Na een zeer succesvolle voorverkoop is het boek nu dan echt gedrukt en zijn wij hard aan het werk gegaan om alle bestelde boeken te versturen en soms zelfs persoonlijk te bezorgen.

Mocht je nog geen boek hebben dan kunnen wij dit vlot geschreven en makkelijk leesbaar boek van harte aanraden. Je leest en leert over het alledaagse leven en hoe je er aan kunt werken om dit gezond en gelukkig te beleven. Bekijk er snel meer over op onze speciale webpagina van ‘Alledaags wonderlijk leven’ of bestel jouw leefstijlboek nu nog.

Alledaags wonderlijk leven leefstijlboek Jaap Wonders
smc academy sportmassage massageteam

Massageteam4u tijdens de Geuzenloop Zoetermeer

Op 25 september 2022 werd voor de 18e keer de Geuzenloop Zoetermeer gehouden en dit was een succes. Ons massageteam mocht hierbij aanwezig zijn om de hardlopers van de 5km, 10km en 21km te ondersteunen met een professionele herstellende sportmassage. Ook de fysiotherapeuten van SMC Rijnland Zoetermeer waren aanwezig om de hardlopers van advies te voorzien en te behandelen waar nodig.Alledaags wonderlijk leven

Nieuw: leefstijlboek ‘Alledaags wonderlijk leven’

We hebben fantastisch nieuws!

Jaap Wonders heeft vandaag zijn boek ‘Alledaags wonderlijk leven’ gepresenteerd met de SMC Academy als uitgever!
Je kunt dit populairwetenschappelijke leefstijlboek vanaf nu in de voorverkoop bestellen via deze website: klik hier.

Een geweldig leesboek en naslagwerk voor elke gezondheidsprofessional, patiënt en iedereen die geen patiënt wil worden.

De mooie quotes en aanbevelingen van de experts die het boek al gelezen hebben zullen we de komende weken delen.

Wil je meer over dit boek weten of na de druk een van de eerste exemplaren ontvangen? Kijk dan snel op onze deze pagina en bestel jouw exemplaar nu al!

banner smc academy sportmedische opleidingen

Tweede editie opleiding sportmassage en verzorging van start

Op dinsdagavond 23 augustus is onze tweede editie van de opleiding sportmassage en verzorging gestart. Een volle groep zal in Leiden op onze mooie leslocatie door docent Jaco de Wolf worden klaargestoomd voor het prachtige vak tot sportmasseur en sportverzorger.

Met onze nieuwe banner kan iedereen makkelijk via de QR-code op onze website kunnen kijken om het aanbod van opleidingen en nascholingen in te zien.

In maart 2023 zal er weer een nieuwe opleidingsronde starten op de zaterdagen. Meer info vind je hier.

Workshop neuromusculair trainen smc academy

Geslaagde tweede workshop neuromusculair trainen

Op donderdag 7 juli hebben we de tweede editie van de workshop neuromusculair trainen gegeven. De workshop was helemaal ‘uitverkocht’ en we hebben prachtige feedback gekregen!

Enthousiaste en tevreden cursisten, dat is waar we het voor doen.

Woensdag 28 september staat de volgende workshop neuromusculair trainen in de agenda met Jaap Wonders als docent. Ben jij erbij? Schrijf je dan alvast in via deze link.

Vandaag waren er sportfysiotherapeuten, fysiotherapeuten, sportmasseurs, personal trainers en een hotelmanager aanwezig! De vorige editie mochten we ook oefentherapeuten en sportZORGmasseurs verwelkomen. Erg goed om van elkaar te leren en in een diverse groep les krijgen!