opleiding Physical Performance Trainer

De Physical Performance Trainer is de specialist op het gebied van fysieke trainingen, prestatieverbetering, blessurepreventie en de begeleiding van geblesseerde sporters.

N

Sportanalyses

N

Behandeltechnieken

N

Blessurepreventie

N

Opstellen trainingsprogramma's

N

Return to play

Informatie Opleiding Physical Performance Trainer

Wil jij de specialist worden op het vlak van fysieke training en sporters begeleiden om hun prestaties te verbeteren en sterker terug te komen na een blessure? Dan is de opleiding Physical Performance Trainer iets voor jou! Op deze pagina lees je alles over deze vijfdaagse opleiding.

Start opleiding: zaterdag 21 september 2024

 

 

Inleiding
Doelstelling
Opzet van de opleiding
Vakken
Instroom
Videopresentatie
Inschrijven
Studiebelasting
Leermiddelen
Docenten
Afronding van de opleiding
Leslocatie

Meld je aan

Opleiding Physical Performance Trainer

995,00

Inleiding

Sporten is populair en waar de ene sporter zijn of haar sport benaderd als heerlijk tijdverdrijf wil de ander maximaal presteren. Als Physical Performance Trainer analyseer je de sporter om hem of haar te helpen fitter, sterker en minder blessuregevoelig te worden. Je leert tijdens de opleiding Physical Performance Trainer sportanalyses en fysieke testen uit te voeren, te denken in beweegketens van spieren en gewrichten, blessurepreventie in te zetten en fysieke trainingen te geven. Een geblesseerde sporter is bij de Physical Performance Trainer in goede handen om weer snel en sterk terug te keren naar het sporten. De opleiding leert je om kritisch naar bestaande revalidatieprotocollen, blessurepreventieprogramma’s en trainingsschema’s te kijken. Je leert om deze protocollen, programma’s en schema’s te interpreteren, uit te voeren en te evalueren. Ook leer je om zelf trainingsprogramma’s op te stellen voor de geblesseerde en fitte sporter. Dit alles is gebaseerd op een gedegen en diepgaande sportanalyse en wetenschappelijk onderbouwing.

Ofwel, wil jij in de praktijk het verschil blijven maken door een belangrijke schakel te zijn bij het voorkomen en herstellen van sportblessures en het verbeteren van sportprestaties, dan is deze opleiding echt iets voor jou!

werken als physical performance trainer

Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma en kun je het geleerde in de praktijk gaan brengen. Zet jezelf op de kaart als Physical Performance Trainer! Sporters komen naar jou toe om gerichte oefeningen te doen ter bevordering van hun prestaties en om blessures te voorkomen. Je kunt sportanalyses aanbieden en trainingsschema’s opstellen waar de sporter zelfstandig of onder jouw begeleiding mee aan de slag kan. Jij wordt de fysieke trainer van de sporter en helpt daarmee om de sporter sterker, sneller en fitter te worden. Mocht de sporter een blessure hebben dan ben jij de persoon die ze bellen om weer fit aan de start te verschijnen.

Voor sportmasseurs en sportZORGmasseurs is dit de ideale vervolgstap om nog meer sporters te kunnen helpen.
Trainers in de sport- en fitnesswereld laten zien dat ze nog meer specialisatie in huis hebben om hun cliënten te begeleiden.
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten leren nieuwe kennis in de praktijk te brengen en worden in een klap sportspecialist. 

Opzet van de opleiding

Tijdens 5 lesdagen (9.00u tot 16.00u) leer je op een gestructureerde manier sportanalyses uitvoeren, preventieprocotollen inzetten, behandeltechnieken toepassen en trainingsschema’s schrijven. De laatste dag staat het examen op de planning.

Start opleiding: zaterdag 21 september 2024
Lesdata: 21-9, 28-9, 5-10, 12-10, 19-10

 

Instroom

De opleiding is toegankelijk en praktisch toepasbaar voor verschillende takken van de sport- en gezondheidswereld. Tijdens de opleiding zullen de drie belangrijkste pijlers van ‘’Evidence Based Sports Medicine’’ bij elkaar komen. Dit betekent dat er zowel aandacht is voor de ervaring van de cursist en de behoefte van de cliënt. Bovendien wordt alles met een kritische blik bekeken vanuit de (huidige) wetenschap.
De opleiding is uitermate geschikt als specialisatie voor:

  • personal trainers, fitness trainers, bootcamp en crossfit trainers en (small)group instructeurs
  • sportmasseurs, sportverzorgers, sportZORGmasseurs
  • fysiotherapeuten (i.o.) en oefentherapeuten (i.o.) met affiniteit voor sport
  • overige trainers en geïnteresseerden met een sportopleiding of trainersdiploma.

Terug naar inhoudsopgave

Videopresentatie

inschrijven

Door het bedrag boven aan deze webpagina in de winkelmand toe te voegen en door te gaan naar het afrekenen schrijf je jezelf in voor de opleiding Physical Performance Trainer. Wij sturen een bevestiging via de mail en voorafgaand aan de start van de opleiding krijg je de inloggegevens voor de online leeromgeving.

Mocht je in delen willen betalen dan is dat mogelijk. Wij stemmen dat graag persoonlijk met je af. Stuur ons een e-mail (of vul ons contactformulier in) om je in te schrijven en na de eerste betaling sta je ingeschreven.

Terug naar inhoudsopgave

Studiebelasting

De opleiding Physical Performance Trainer bestaat uit 5 lesdagen van 7 uur (inclusief pauzes). Daarnaast moet je per lesdag rekening houden eigen studietijd (voorbereidings- en verwerkingstijd). De laatste lesdag bestaat uit een examen.

Leermiddelen

N

Studieboek Physical Performance Trainer

N

Toegang online leeromgeving Physical Performance Trainer

Terug naar inhoudsopgave

Docenten

Jaco de Wolf is sportfysiotherapeut en manueel therapeut met een schat aan ervaring binnen de topsport en breedtesport. Hij heeft gewerkt in de medische staf van het Olympisch herenteam Hockey NOC*NSF KNHB, Olympisch Shorttrack, Marathonschaatsteam Wadro (Henk Angenent), Marathonschaatsteam Groene Hart, CIOR-team Defensie Militaire vijfkamp (wereldkampioen 2012) en diverse breedtesportteams zoals bij het voetbal (UVS Leiden), triathlon (ZVL-1886) en hockey (LHC Roomburg). Vanuit zijn team bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten en netwerk binnen de (top)sport en Sportnetwerk Rijnland brengt hij de nodige expertise in deze opleiding.

 

Jaco de Wolf SMC Academy

 

Afronding van de opleiding

Je rond de opleiding af met een examen op de laatste lesdag en krijgt nadat je geslaagd bent een ‘certificaat Physical Performance Trainer’.

Terug naar inhoudsopgave

Leslocatie

De lesdagen worden gegeven in Topsportcentrum 1574 in Leiden in en rondom de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland Fysiotherapeuten.

Sportcomplex 1574
Telderskade 399
2321 TR Leiden