opleiding Physical Performance Trainer

De Physical Performance Trainer is de specialist op het gebied van fysieke trainingen, prestatieverbetering, blessurepreventie en de begeleiding van geblesseerde sporters.

N

Sportanalyses

N

Behandeltechnieken

N

Blessurepreventie

N

Opstellen trainingsprogramma's

N

Return to play

Informatie Opleiding Physical Performance Trainer

Wil jij de specialist worden op het vlak van fysieke training en sporters begeleiden om hun prestaties te verbeteren en sterker terug te komen na een blessure? Dan is de opleiding Physical Performance Trainer iets voor jou! Op deze pagina lees je alles over deze opleiding.

 

Inleiding
Doelstelling
Opzet van de opleiding
Vakken
Instroom
Videopresentatie
Inschrijven
Studiebelasting
Leermiddelen
Docenten
Afronding van de opleiding
Leslocatie

Meld je aan

Opleiding Physical Performance Trainer

995,00

Inleiding

Sporten is populair en waar de ene sporter zijn of haar sport benaderd als heerlijk tijdverdrijf wil de ander maximaal presteren. Als Physical Performance Trainer analyseer je de sporter om hem of haar te helpen fitter, sterker en minder blessuregevoelig te worden. Je leert tijdens de opleiding Physical Performance Trainer sportanalyses en fysieke testen uit te voeren, te denken in beweegketens van spieren en gewrichten, blessurepreventie in te zetten en fysieke trainingen te geven. Een geblesseerde sporter is bij de Physical Performance Trainer in goede handen om weer snel en sterk terug te keren naar het sporten. De opleiding leert je om kritisch naar bestaande revalidatieprotocollen, blessurepreventieprogramma’s en trainingsschema’s te kijken. Je leert om deze protocollen, programma’s en schema’s te interpreteren, uit te voeren en te evalueren. Ook leer je om zelf trainingsprogramma’s op te stellen voor de geblesseerde en fitte sporter. Dit alles is gebaseerd op een gedegen en diepgaande sportanalyse en wetenschappelijk onderbouwing.

Ofwel, wil jij in de praktijk het verschil blijven maken door een belangrijke schakel te zijn bij het voorkomen en herstellen van sportblessures en het verbeteren van sportprestaties, dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

Doelstelling

Het opleiden van de cursisten tot Physical Performance Trainer.

Opzet van de opleiding

Tijdens 5 lesdagen leer je op een gestructureerde manier sportanalyses uitvoeren, preventieprocotollen inzetten, behandeltechnieken toepassen en trainingsschema’s schrijven. De laatste dag staat het examen op de planning.

N

Start opleiding: voorjaar 2023

Instroom

De opleiding is toegankelijk en praktisch toepasbaar voor verschillende takken van de sport- en gezondheidswereld. Tijdens de opleiding zullen de drie belangrijkste pijlers van ‘’Evidence Based Sports Medicine’’ bij elkaar komen. Dit betekent dat er zowel aandacht is voor de ervaring van de cursist en de behoefte van de cliënt. Bovendien wordt alles met een kritische blik bekeken vanuit de (huidige) wetenschap.
De opleiding is uitermate geschikt als specialisatie voor:

  • personal trainers, fitness trainers, bootcamp en crossfit trainers en (small)group instructeurs
  • sportmasseurs, sportverzorgers, sportZORGmasseurs
  • fysiotherapeuten (i.o.) en oefentherapeuten (i.o.) met affiniteit voor sport
  • overige trainers en geïnteresseerden met een sportopleiding of trainersdiploma.

Terug naar inhoudsopgave

Videopresentatie

 

inschrijven

Door het bedrag boven aan deze webpagina in de winkelmand toe te voegen en door te gaan naar het afrekenen schrijf je jezelf in voor de opleiding Physical Performance Trainer. Wij sturen een bevestiging via de mail en voorafgaand aan de start van de opleiding krijg je de inloggegevens voor de online leeromgeving.

Mocht je in delen willen betalen dan is dat mogelijk. Wij stemmen dat graag persoonlijk met je af. Stuur ons een e-mail – info@smc-academy.nl – om je in te schrijven en na de eerste betaling sta je ingeschreven.

Terug naar inhoudsopgave

Studiebelasting

De opleiding Physical Performance Trainer bestaat uit 5 lesdagen van 6 uur. Daarnaast moet je per lesdag rekening houden met 12 uur studietijd (voorbereidings- en verwerkingstijd). De laatste lesdag bestaat uit een examen.

Leermiddelen

N

Cursusboek Physical Performance Trainer

N

Toegang online leeromgeving Physical Performance Trainer

Terug naar inhoudsopgave

Docenten

Suzan Joosten is de docent voor deze opleiding Physical Performance Trainer. Suzan heeft jaren geleden zelf de opleiding Physical Performance Trainer afgerond en zich verder gespecialiseerd tot sportfysiotherapeut. Suzan werkt als (sport)fysiotherapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten en is ook als docent fysiotherapie verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Suzan is tevens volleybaltrainster van GVV in Leiden en heeft werkervaring in diverse takken van sport zoals voetbal, hockey en handbal.

 

Suzan Joosten fysiotherapeut SMC Rijnland Fysiotherapeuten docent SMC Academy Opleiding Physical Performance Trainer 

Afronding van de opleiding

Je rond de opleiding af met een examen op de laatste lesdag en krijgt nadat je geslaagd bent een ‘certificaat Physical Performance Trainer’.

Terug naar inhoudsopgave

Leslocatie

De lesdagen worden gegeven in de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland Fysiotherapeuten.

Fysiotherapie SMC Rijnland Zoetermeer
Violiervaart 22
2724 VR Zoetermeer

Fysiotherapie SMC Rijnland Zoetermeer