Ondernemen in de praktijk

Hoe word ik ondernemer in de zorg?

Ondernemen in de praktijk als sportmasseur of fysiotherapeut verschilt enigszins van andere beroepen vanwege het enorme sociale aspect. Juist het intermenselijk karakter van dit vak maakt het zo aantrekkelijk voor veel mensen. Een logische keuze als men geïnteresseerd is om eigen baas te zijn en met mensen te werken.

Wanneer je aan je ondernemersreis begint: 

  1. Vraag jezelf af: wat wil je bereiken met je werk? Wat zijn drie belangrijke waarden die je in je mission statement wilt uitdragen?
  2. Hoeveel moet je persoonlijk verdienen om te kunnen leven en gedijen? Iedereen heeft een ander financieel plaatje om aan zijn behoeften te voldoen, en het antwoord hangt af van je levensstijl en de gewenste werkomgeving.
  3. Hoeveel massages kan en wil je per week doen? Dit aantal kan bepalen of je fulltime of parttime in je praktijk wilt gaan werken. Houdt er rekening mee dat de omlooptijd, de schoonmaaktijd en de algemene voorbereidingstijd mogelijk aanzienlijk moeten worden verhoogd om in overeenstemming te blijven met de protocollen van het COVID-19-tijdperk.
  4. Wil je dat je praktijk lijkt op een kuuroord, een medische kliniek, of een mengvorm van beide? En met welke bevolkingsgroepen wil je werken?
  5. Beschrijf je massagestijl in vijf woorden of minder. Hoe kun je je onderscheiden op de markt zonder je beroepsethiek en je werkterrein te schenden?
  6. Elke zakelijke onderneming houdt risico’s in, maar als het om massagetherapie gaat, zijn er speciale overwegingen, vooral in het COVID-19-tijdperk. Wees financieel en mentaal voorbereid om een ander pad na te streven voor het geval je bedrijf moet sluiten als gevolg van aanhoudende lockdown of voor andere onvoorziene omstandigheden.

Zoek verdieping

Of je nu pas afgestudeerd bent aan een massageopleiding of een “oude rot in het vak” bent, je vraagt je misschien af welke kant het opgaat met je carrière en hoe je je talenten kunt gebruiken op een manier waarbij je je gewaardeerd voelt. Op dit punt ga ik ervan uit dat je basiskennis solide is en up-to-date met de huidige evidentie uit de nieuwste onderzoeken. Op het internet kan je veel artikelen vinden die bijdragen aan het vergroten van je kennis. De website van Masseurs Netwerk Nederland helpt je hierbij: www.masseursnetwerk.nl

Wil je dit hele artikel lezen? Koop het artikel dan in de webshop van Masseurs Netwerk Nederland: https://masseursnetwerk.nl/product/artikel-hoe-word-ik-ondernemer/