We zijn verheugd om te melden dat we een nieuwe cursus op de agenda hebben staan. De workshop neuromusculair trainen, waarin je tijdens een 3 uur durende workshop alle ins en outs van de wetenschap en praktijk van neuromusculair trainen leert. De cursus is geheel evidence based opgezet en er is veel tijd ingericht om praktisch met neuromusculair trainen aan de slag te gaan.

Ontdek wat neuromusculair trainen te bieden heeft en raak overtuigd van de meerwaarde in de praktijk.

Neuromusculair trainen wordt breed ingezet binnen de sportmedische wereld. Denk aan oefeningen ter blessurepreventie, trainingen tijdens revalidaties zoals de voorste-kruisbandrevalidatie en schouderrevalidatie.
Fysiotherapeuten zetten neuromusculair trainen vaak in tijdens behandelingen en kunnen door middel van deze workshop nog beter begrijpen wat ze doen en nog meer oefenvormen aanbieden aan patiënten en sporters. Deze workshop is zeker ook interessant voor sportmasseurs, sportzorgmasseurs en trainers.

Tijdens de workshop werken we met innovatieve en geavanceerde neuromusculaire trainingsapparatuur van Reaxing. Ballen gevuld met water, halters met instabiele schijven, zachte kettlebells die met een mengsel van vaste en vloeibare materie zijn gevuld, systemen met reactieve lampjes, een instabiel bewegend platform en een loopband die op een veilige manier plotselinge en onvoorspelbare bewegingen in alle richtingen uitvoert. Met deze apparatuur train je het neuromusculaire systeem maximaal en kunnen we de theorie en wetenschap uitstekend in praktijk brengen.

Accreditatie is in aanvraag voor het keurmerk en KNGF (algemeen en sportfysiotherapie).

Bekijk ook eens onze video om een impressie te krijgen van neuromusculair trainen en de oefenvormen die tijdens de workshop aan bod kunnen komen.

Wil je meer lezen over neuromusculair trainen? Lees dan het volgende artikel: Neuromusculair trainen – een overzicht