MSP Opleidingen is in 1984 gestart met het geven van opleidingen in het domein massage en gezondheid. Nu bijna 40 jaar later geven ze het stokje over aan Jaco de Wolf van SMC Rijnland.

MSP Opleidingen is bij Jaco en zijn team in goede handen. Ik leerde Jaco een hele tijd geleden al kennen, toen hij als beginnende fysio keihard werkte in zijn eigen praktijk aan het Kwikstaartplein in Leiderdorp. En later natuurlijk, toen hij bij ons les kwam geven voor de opleiding Sportmassage. Zijn enthousiasme, ongebreidelde energie en vermogen om cursisten alles op een goede en gezellige manier uit te leggen was toen al overduidelijk aanwezig. En we hebben altijd contact gehouden, ook toen zijn praktijken maar bleven groeien en groeien. 

Jaco heeft hart voor massage en (sport)masseurs. Hij vindt het echt heel belangrijk dat er goed opgeleide (sport)masseurs zijn en wil daar met zijn eigen SMC Academy graag een bijdrage aan leveren. Met de kennis en ervaring vanuit MSP Opleidingen zal hij zo een vliegende start als opleidingsinstituut gaan realiseren. Daarvan zijn Berna en ik overtuigd. En we zullen hem en zijn team daarbij in het begin volop helpen natuurlijk!

Het is raar om je kindje, want dat is het na al die tijd, over te dragen. Maar tegelijkertijd is het ook goed. En wat hebben we met elkaar mooie dingen gedaan. Dan denk ik niet alleen aan al die nieuwe scholingen die we hebben ontwikkeld en gegeven, maar vooral ook aan wat jullie daar allemaal mee zijn gaan doen en hoe levens van jullie veranderden.
Echt fantastisch, daarom was ik indertijd MSP Opleidingen begonnen.

Dus na al die jaren ben ik trots op wat we allemaal hebben gedaan en blij dat jullie ons je vertrouwen hebben gegeven.

We zullen elkaar vast nog wel eens zien bij een van de scholingen die Jaco zal gaan organiseren. Vanuit zijn team met heel veel experts met verschillende specialismen, zullen veel interessante scholingen worden ontwikkeld. Er staan dus mooie dingen te gebeuren de komende jaren.

De spirit en de uitgangspunten van MSP Opleidingen zullen doorleven in de SMC Academy in een nieuw eigentijds en super professioneel jasje.