Van 10 oktober tot en met 19 december ben je bij ons in Leiden op de dinsdagavond welkom om mee de toen aan diverse workshops gerelateerd aan alle gewrichten.
In deze workshops leer je diagnosticeren, klinisch redeneren en behandelen van veelvoorkomende (sport)blessures. Je sluit aan bij een groep cursisten die de opleiding sportZORGmasseur volgen en leert samen over het thema van die avond. Klik hier om je in te schrijven.

Dinsdagavond 10 oktober – 18:00 tot 21:00 – Workshop onderzoek en behandeling enkel
Deze avond leer je de theorie van (sport)blessures van de enkel, diagnostische testen van de enkel en behandeltechnieken om de het bovenste spronggewricht te mobiliseren en stabiliseren.

Dinsdagavond 17 oktober – 18:00 tot 21:00 – Workshop onderzoek en behandeling knie
Deze avond leer je de theorie van (sport)blessures van de knie, diagnostische testen van de knie en behandeltechnieken om de het kniegewricht te mobiliseren en stabiliseren.

Dinsdagavond 24 oktober – 18:00 tot 21:00 – Workshop onderzoek en behandeling heup (en lage-rug)
Deze avond leer je de theorie van (sport)blessures van de heup en maak je de koppeling met de lage-rug. Je leert de diagnostische testen van de heup en behandeltechnieken om de het heupgewricht te mobiliseren en stabiliseren.

Dinsdagavond 31 oktober – 18:00 tot 21:00 – Workshop onderzoek en behandeling schouder
Deze avond leer je de theorie van (sport)blessures van de schouder. Je leert de diagnostische testen van de schouder en behandeltechnieken om de het schoudergewricht en de schoudergordel te mobiliseren en stabiliseren.

Dinsdagavond 7 november – 18:00 tot 21:00 – Workshop onderzoek en behandeling elleboog, pols en hand
Deze avond leer je de theorie van (sport)blessures van de elleboog, pols en hand. Je leert de diagnostische testen van de elleboog en pols en behandeltechnieken om de het ellebooggewricht en polsgewricht te mobiliseren en stabiliseren.

Dinsdagavond 14 november – 18:00 tot 21:00 – Workshop enkel, knie en heup
Deze avond komen de aangeleerde technieken van de eerste drie workshops samen en leer je te denken in beweegketens.

Dinsdagavond 21 november – 18:00 tot 21:00 – Workshop schouder, elleboog en hand
Deze avond komen de aangeleerde technieken van de vierde en vijfde workshops samen en leer je te denken in beweegketens.

Dinsdagavond 28 november – 18:00 tot 21:00 – Workshop conditie, leefstijl en massagetechnieken
Deze avond leer je in het eerste deel over de basisconditie, leefstijlfactoren en komen in het tweede deel de specialistische massagetechnieken bindweefselmassage, triggerpointmassage en fascia release massage aan bod. 

Dinsdagavond 12 december – 18:00 tot 21:00 – Workshop klinisch redeneren onderste extremiteiten
Deze avond leer je wat klinisch redeneren is en hoe je dit toepast op de beweegketen van de onderste extremiteiten.

Dinsdagavond 19 december – 18:00 tot 21:00 – Workshop klinisch redeneren bovenste extremiteiten
Deze avond leer het klinisch redeneren verder toepassen en leer je dit toepassen op de beweegketen van de bovenste extremiteiten.